Water Technics
SERVICE
zwembad met donkere liner

Goed onderhoud geeft écht zwemplezier!

Wij zijn er voor uw zwembad en zwemvijver.

Elke dag opnieuw, wij zijn service

onderhoud zwembad

ONDERHOUD, perodiek of éénmalig


Opening van het zwembad in de lente

Graag komen wij langs voor een optimale opstart van uw zwembad op het afgesproken tijdstip, aan vaste tarieven.  De openingen gebeuren tussen begin maart en begin juni.  Bestaande klanten kunnen vanaf februari hun afspraak makkelijk maken via onze boekingswebsite:  watertechnics.simplybook


Wintersluiting

Het winterklaar maken van het zwembad gebeurt tussen begin oktober en begin december, en wanneer de temperatuur van het zwembadwater onder de 15°C gezakt is.  Inschrijven kan vanaf half september, en via dezelfde website als voor de openingen.


Onderhoudscontracten

Voor een uitgebreide service bieden wij diverse mogelijkheden aan.  Onderhoudscontracten kunnen enkel in het voorjaar vastgelegd worden, daar we steeds vertrekken van de combideal met opening en sluiting.

Nieuwe klant?

Wij verwelkomen nog steeds heel graag nieuwe klanten voor de service, en dit voor alle merken en types van zwembaden. Voorafgaand aan een langdurige samenwerking, komen wij wel steeds eerst langs voor een inventarisatie van het geheel. Het zwembad wordt opgemeten, van alle technieken worden foto's genomen, en alles wordt in een digitale klantenfiche verzameld, samen met uw contactgegevens. Vanaf dan kan de serviceformule geboekt worden. Een inventarisatie heeft een éénmalige kostprijs van € 250, inclusief BTW.  

Contacteer ons voor uw inventarisatie, en ervaar ook wat échte zwembadservice inhoudt.


Hulp nodig bij de opstart, of éénmalig nazicht?


Uiteraard kan u ons ook contacteren wanneer u graag bijstand heeft voor specifieke zaken.  Er zijn veel klanten die zelf hun opstart en winterafsluiting uitvoeren, en ons vragen voor een extra controle van bijvoorbeeld warmtepomp, automatische dosering of de waterkwaliteit.  Ook voor een éénmalige grote poetsbeurt kan u ons contacteren.  Dit is vaak het geval bij klanten die een nieuwe woning met zwembad gekocht hebben, en alles terug in orde willen zetten.

zwembad herstellingen

HERSTELLINGEN, klein en groot


Een lek, een warmtepomp die het niet meer doet, een rolluik dat vast loopt, een stofzuigrobot die het op geeft, verlichting kapot, filtratie die niet meer werkt, een foutmelding waar u niet aan uit kan, ...

Het kan gebeuren en is vervelend. Wij trachten u steeds zo snel mogelijk van dienst te zijn.


Schade, defect of storing?  Vul dan zo volledig mogelijk uw aanvraag in via deze link.

Voor dringende interventies kan u best telefoneren.


Defecte robots en onderdelen?  Deze kunnen tijdens de openingsuren in de winkel binnen gebracht worden ter herstelling.  De meeste robots, pompen, warmtepompen,...  worden in ons eigen atelier gerepareerd!

Vanaf € 500 herstellingskost, contacteren wij u eerst, alvorens te herstellen.  Een minimum inspectiekost van  €50 zal steeds aangerekend worden per toestel.  Deze vervalt bij aankoop van een nieuw toestel.

Voor herstellingen kunnen zelden concrete offertes opgemaakt worden, hooguit indicatieve ramingen gegeven worden.  Daarom worden herstellingen aan zwembaden en vijvers vrijwel altijd uitgevoerd in regie.  Onze tarieven voor verplaatsing en werken in regie, kunt u terug vinden op onze contactpagina.  Uiteraard bespreken we voor grote onderdelen, zoals rolluikmotoren, pompen, filters, doseringsystemen,... wel vooraf de kostprijs met u.  Veel van die technische onderdelen zijn ook al terug te vinden op onze webshop, helderwatershop, waardoor u perfect mee kunt kiezen uit ons gamma.


U kan bij ons ook terecht voor het uitvoeren van een lekdetectie en/of voor de reparatie van een lekkage aan het zwembad of vijver.  Heeft u reeds een lekdetectieverslag?  Dan is het altijd handig om dit door te mailen, zodat wij een leidraad hebben voor de reparatie.  De reparatie van een lekkage is niet zelden een duurder iets, en daarom wordt er dan meestal ook eerst een prijsraming gegeven, zodat u enig zicht hebt op de herstellingskost.

helder water zwembad

WATERBEHANDELING, de kunst van helder water


Helder water verkrijgen en behouden in een zwembad en (zwem)vijver...  Het is niet altijd even simpel.


Bij Water Technics houden we ons dagdagelijks bezig met het streven naar helder water bij onze klanten, want dat is immers het begin van alle plezier.  Waterbehandeling is interessant en uitdagend, maar met het respecteren van enkele basisregels, geraakt men vaak al een heel eind op de goede weg.


Poetsen zorgt voor zuiver water.  Grof vuil zoals bladeren, geeft ongewenste voedingsstoffen af, en dienen dus tot een minimum beperkt te worden.  Reinig dus heel regelmatig de skimmermandjes, schep de bladeren van de bodem, of zet enkele keren per week de robot in uw bassin.  Poetsen doet wonderen.

Zuiver water brengt al veel helderheid.  Een goed filtersysteem is dus een must, en dit moet uiteraard mogen werken.  Besparen op filtertijden is een slecht idee.  Stilstand is achteruitgang, zo ook voor water.  En spoel regelmatig de filter (backwash), want enkel een propere filter, kan goed filteren.


En goede producten krijgen het helder en gezond.  Maar welke producten?  


Er zijn een heleboel zwembadproducten en vijverproducten op de markt, en velen beloven de hemel op aarde.  Wij bieden enkel producten aan van merken die een compleet gamma hebben, van leveranciers met know-how, die zich ook bezig houden met probleemoplossingen, en niet enkel met enkel producten die massaal gebruikt worden.

Men heeft echter geen massa producten nodig, want ook hierin zit een logica.  En ook hier zijn er basisregels, die, indien gevolgd, het verbruik tot een minimum beperken.


Meten is weten.  Met een simpel teststripje kun je de belangrijkste parameters testen.  Doe dit wekelijks, en je weet perfect hoe je water zich voelt.


Zorg voor een goede waterbalans.  Zorg eerst dat alkaliniteit (KH) en hardheid (GH) hoog genoeg zijn, dan pas de pH.  De Balans van Taylor volgen kan wonderen doen.


Houd de ontsmetting op peil.  Niet te hoog, niet te laag, zo constant mogelijk.  Er is niets zo goed als stabiliteit, om dagelijks van je water te kunnen genieten.  Bij zwemvijvers is er uiteraard geen ontsmetting, maar zorgen de bacteriën voor de magie.  Een extra boost ervan in het voorjaar, zorgt meestal voor een zomer zonder zorgen.


Twijfel je aan de kwaliteit van je zwemwater?  Kom dan gerust eens langs in onze winkel.  Wij testen je water gratis aan de balie op de belangrijkste parameters, en adviseren je in de producten die je nodig hebt.  Niets te veel, maar enkel het nodige.  Want zwemmen moet je kunnen doen in het water, niet in chemie.

U kent het weer in België?

Van warm naar koud of van koud naar warm. U wilt zwemmen en genieten maar er loopt iets mis.

Neem dan gerust contact met ons op voor een oplossing.

Wij helpen u graag!


METEN IS WETEN!!!

In onze Helderwatershop vindt u de nodige watertesten om van uw water te blijven genieten.

unsplash