Water Technics
AFDEKKING
_medien_2-Bildarchiv_1-Schwimmbecken_7-Style_Twin_FRE_BUS_019_eci_Rivi

Een zwembadafdekking?

Een niet-onbelangrijke keuze!

Een goede afdekking van uw zwembad wanneer het niet gebruikt wordt, is zeer belangrijk en zien wij zelfs als noodzakelijk! Wanneer u dit niet doet stelt u uw zwembad bloot aan verschillende elementen die het onderhoud moeilijker maken en uw zwemseizoen verkorten.

Een simpele afdekking kan bijvoorbeeld al een hoop vuil opvangen. Ook zijn er verschillende afdekkingen die het licht van de zon tegenhouden waardoor de kans op algenvorming wordt tegengegaan. Een derde voordeel dat een goede zwembadafdekking brengt is het vasthouden van de warmte van het zwemwater. Het kan zelfs het zwemwater verwarmen.

bovengronds rolluik
ingebouwd rolluik

ROLLUIK

Degelijk, veilig en ongekend mooi!

Een veiligheidsrolluik of lamellenafdekking is wellicht de mooiste manier om het zwembad mooi, veilig en automatisch af te dekken. Het is een volledig geautomatiseerde afdekking die het zwembad met één druk op de knop open of dicht maakt. Lamellen maken het zwembad helemaal af!


Bovengronds of ingebouwd

Lamellen of rolluiken kunnen op 2 manier aan een zwembad worden geïnstalleerd. Er kan gekozen worden voor een bovengronds roldek, of een ingebouwd roldek. Bij een bovengronds roldek wordt het complete lamellensysteem op de rand van het zwembad gemonteerd. Bij een ingebouwd systeem wordt de afdekking in de structuur van het zwembad gebouwd. Een bovengronds roldek is wat makkelijker te monteren (vaak ook iets goedkoper). Een ingebouwd systeem is wellicht de mooiste manier maar is best te samen met uw zwembad te plaatsen.


Verwarmend of enkel isolerend

In 95% van de gevallen verkopen wij bij Water Technics solar lamellen. Solar lamellen zijn zwembad lamellen die de zon gebruiken om het zwembad te verwarmen. Deze lamellen hebben vaak een zwarte onderkant en een transparante bovenlaag die de warmte afgeeft aan het water. Voor binnenzwembaden, of zwembaden waarbij verwarming geen issue is, kan er gekozen worden voor normale lamellen, gekleurd of transparant.


PVC of Polycarbonaat

Tot een aantal jaren geleden was PVC nog het meest populaire materiaal om lamellen van te maken. De laatste jaren zien we echter een grote verschuiving naar polycarbonaat. Polycarbonaat is een stuk harder dan PVC en heeft een langere levensduur. Doordat polycarbonaat minder verweert, geeft het ook langer rendement qua warmte.  Onze lamellen worden steeds in anti-alg versie geleverd, doch zijn algen in de schakels onvermijdbaar.

Coverseal afdekzeil

AFDEKZEIL

Stevig en betrouwbaar 4 seizoenen afdekzeil

Dit unieke sluitsysteem van COVERSEAL zorgt voor een zeil dat steeds perfect gespannen is en waarbij geen enkele plooi te zien is. In alle omstandigheden is uw zwembad steeds elegant afgedekt. Coverseal past zich aan, aan alle vormen van bestaande of te bouwen zwembaden zowel binnen als buiten. Zij bieden 6 zeilkleuren aan (zwart, beige, groen, grijs, licht en donker blauw) en u kan ook de behuizing met RAL kleuren personaliseren wat zorgt voor een perfecte integratie in uw tuin en terras.


Het anti UV zeil blokkeert het zonlicht om fotosynthese te verminderen en dus de ontwikkeling van algen. De pH waarde van het zwembadwater blijft zo stabieler.

Het Coverseal afdekzeil is conform aan de strengste eisen op het vlak van zwembadveiligheid (franse normen NF P90-308). Het materiaal is opgebouwd tot in de kleinste details om volledig veilig te zijn voor de kleinste kinderen.


Het afdekzeil rolt open en vergrendelt simultaan, dankzij een exclusieve mini-rail met een dikte van 8,5mm, steeds gesloten door een afdichting die voorkomt dat er ophoping is van groen of ander vuil. De rail, steeds gesloten door het riemsysteem, is veilig voor de tenen, zelfs deze van kleine kinderen.

 

Verkrijgbaar zowel manueel, semi-automatisch als volledig geautomatiseerd.

Manueel wordt het zeil geopend of gesloten met een ratelsleutel die op de aangedreven trommel geplaatst wordt.

Semi-automatisch wordt het zeil geopend met een bedieningsdoos gevoed door batterijen verbonden met de motor van het oprolmechanisme. De bedieningsdoos is oplaadbaar op elektriciteit.

Volledig geautomatiseerd wordt gevoed met zonne-energie. Minder dan 45 seconden om een 10 x 5 meter zwembad met een eenvoudige drukknop te openen of sluiten.


Kortom een designvol afdekzeil conform aan de veiligheidsnormen. Meer weten?

afstandsbediening

AUTOMATISCH STAVENDEKZEIL

Deze veiligheidsafdekking met oprolmechanisme beschermt uw zwembad tegen alles wat van buitenaf kan komen, ongeacht het seizoen (vuil, UV, dode bladeren, stof.....)

Tevens biedt het complete veiligheid voor kinderen, dieren en volwassenen.
Het voldoet zelfs aan de strenge Franse norm NFP 90-308.

Het is simpel te installeren, vraagt geen grote werken en het oogt nog mooi ook.

Kortom; esthetisch, veilig en eenvoudig in gebruik...- Technologie en design aan een budgetvriendelijke prijs.
- Snelle montage, eenvoudig te gebruiken.
- Geschikt voor zwembaden tot 12 x 5 m.
- Kan voor alle vormen van zwembaden.
- Ondoorzichtig zeil beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling en algengroei.
- Snel te openen en te sluiten, mét afstandsbediening.
- Volgens de Franse veiligheidsnorm NFP 90-308.
- Betrouwbaar & duurzaam, 5 jaar garantie.
- Zonder rails.
- Geen vaste electriciteitsaansluiting nodig dankzij de oplaadbare batterijen.
- Top zeil van Serge Ferrari, 700 g/m². In verschillende kleuren verkrijgbaar.

- Zonnepanelen voor automatisch opladen batterij in supplement mogelijk


Water Technics is de exclusieve importeur voor Belgïe & Nederland.

stavendekzeil

STAVENDEKZEIL

Veilig en geeft algen geen kans!

Wij adviseren steeds een zwembad zo veel mogelijk afgedekt te houden als er geen gebruik van gemaakt word. UV-licht krijgt hierdoor geen kans, het zwembad zal hierdoor minder producten verbruiken en de kans op algvorming neemt ook af.  Al deze eigenschappen vindt u ook terug in een stavendekzeil. Een stavendekzeil is een proper, veilig en één van de meest economische manier van zwembadafdekkingen.


- Geschikt voor zwembaden tot 6 x 12 m 

- Ondoorzichtig zeil, het beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling.

- Openen en sluiten nemen amper 2 minuten in beslag.

- Volgens Franse veiligheidsnorm NF P 90-308In Frankrijk moeten sinds 1 januari 2006 alle stavendekzeilen voldoen aan de veiligheidsnorm NF P 90-308 norm. Een stavenafdekking van bij ons voldoet hier steeds aan.


In deze norm zijn een aantal zaken opgenomen:

  • Het moet ontworpen zijn om onderdompeling te voorkomen van een kind jonger dan 5 jaar wanneer het is aangespannen.
  • Een kind mag niet onder het deken kunnen komen. Een zeildoek mag niet meer dan 10 cm tussen elke sluiting oplichten.
  • Het mag niets bevatten dat kinderen kan verwonden die proberen het te manipuleren, of het nu gaat om knippen, steken, vastlopen, verstikken of wurgen.
  • Het moet bestand zijn tegen de doorgang van een volwassene van 100 kg.
  • Bevestigingssystemen voor strandafdekkingen mogen geen letsel of vallen aan het kind veroorzaken. Ze mogen niet meer dan 25 mm boven het strand uitsteken.
  • Na te zijn geschokt met een gewicht van 50 kg, mag de verankeringsvoorziening op het strand niet worden beschadigd.
noppenfolie

ZOMERZEIL-WINTERZEIL

Een goed betaalbare manier van afdekken!

Een zomerzeil

Wilt u een zwembad op een betaalbare manier, isolerend afdekken? Dan heeft u bij ons een ruime keuze aan noppenfolies en dekzeilen in PU foam.  Beide afdekkingen drijven op het water. Noppenfolies zijn er in diverse diktes, afwerkingen en uitvoeringen. Schuimafdekkingen worden veel voor binnenzwembaden gebruikt, vanwege hun uitzonderlijke isolatiewaarde. Isolerende zomerzeilen kunnen gemaakt worden in iedere maat en afwerking.

Let op! Dit zijn géén veiligheidsafdekkingen!


Een winterzeil

Het is verstandig om je zwembad af te dekken in de winter. Doe dit nadat je je zwembad winterklaar hebt gemaakt. Met een winterafdekking voor je zwembad verklein je de kans op een verstoorde waterbalans. Bovendien bescherm je je zwembad tegen beschadigingen en vuil van buitenaf.

noppenfolie

WINTERBESCHERMING

Bescherm uw lamellenafdekking.

ProCover is de ideale oplossing om uw lamellenafdekking te beschermen tijdens de herfst en winter. Het beperkt het binnendringen van bladeren en vuil in het zwembad en beschermt tegen vlekken en UV-straling.


Is compatibel met alle rolluiken en zeer gemakkelijk te installeren.

overzicht zwembad afdekkingen

Klik op bovenstaande folder en bekijk ons geselecteerd afdekkingen gamma

Aarzel niet ons te contacteren met uw vragen, of voor vrijblijvend advies.