Water Technics
AFDEKKING
zwembad met inbouwrolluik

Een zwembadafdekking?

Een niet-onbelangrijke keuze!

Vrijwel elk zwembad heeft een afdekking.  Een zwembad wordt afgedekt voor verschillende redenen.  Om de warmte bij te houden, verdamping tegen te gaan, voor de veiligheid en om het zwembad proper te houden.  Bij de keuze is vaak esthetiek ook een belangrijk punt.  Wij bieden een zeer ruime keuze afdekkingen aan.

Er zijn twee grote soorten zwembadafdekkingen.  Enerzijds de afdekkingen die drijven op het water, zoals een noppenfolie, foamafdekking en een rolluik.  Anderzijds de afdekkingen die het hele bad afdekken, van de ene boord tot op de andere, zoals zeilafdekkingen en overkappingen.  Beide soorten hebben voor- en nadelen.  Voor de meeste baden zijn vaak meerdere afdekkingen mogelijk, maar de keuze ligt bij u.

opbouwrolluik zwembad bank
opbouwrolluik zwembad bank
Opbouwrolluik Abriblue onder sierbank en ledverlichting waterzijde
Opbouwrolluik Banc Design
Opbouwrolluik Banc Design
Banc D'sign met rugleuning en bloembakken
Opbouwrolluik Moon
Opbouwrolluik Moon
Personaliseerbare schijven in de zijkant
Contura met metallic solar lamellen
Contura met metallic solar lamellen
Donkergrijze steunen combineren prachtig met donkere liner zwembad
banc design Abriblue
banc design Abriblue
Opbouwrolluik met ligbank
Abriblue Open Surf mobiel rolluik
Abriblue Open Surf mobiel rolluik
Zeer handig syteem voor ovale zwembaden en vrije vormen
rolluik zwembad onder design bank
rolluik zwembad onder design bank
Opbouwrolluik met rugsteun en drankhouder
Opbouwrolluik Banc Design
Opbouwrolluik Banc Design
rolluik onder sieromkasting opbouw
Del Contura rolluik opbouw
Del Contura rolluik opbouw
Elegant uitzicht, ook zeer geschikt voor grote baden tot 10 m breed
Abriblue Banc Surf mobiel opbouwrolluik
Abriblue Banc Surf mobiel opbouwrolluik
Verrijdbaar en personaliseerbaar aan de buitenkant

ZWEMBADROLLUIK MET LAMELLEN

Het meest bekend, vaak ook het meest bemind.

Een zwembadrolluik of lamellenafdekking is volgens velen de mooiste manier om het zwembad automatisch af te dekken. Afhankelijk van het type bad, is een rolluik ook een veilige afdekking.  Als nadeel dient men rekening te houden met wat algengroei in de schakels, en blaadjes die erop vliegen, kunnen er niet meer vanzelf af, dus is iets meer onderhoud aan het zwembad.


Bovengronds of ingebouwd

Lamellen of rolluiken kunnen op 2 manieren aan een zwembad worden geïnstalleerd. Er kan gekozen worden voor een bovengronds of ingebouwd mechanisme. Een ingebouwd rolluik kan enkel voorzien worden bij een nieuwbouw zwembad, of bij een grote renovatie.  Een opbouwrolluik kan van zowel van bij de bouw, als achteraf geplaatst worden aan eht zwembad.  Een opbouwrolluik is dan ook compatibel met bijna elk bad, en is zeer doeltreffend. Een ingebouwde afdekking is zeer mooi, maar is vrij prijzig, en geeft vaak iets sneller problemen, omdat de motor steeds onder water zit.  Aangezien opbouwrolluiken steeds populairder worden, hebben wij ons dan ook gespecialiseerd in het uitzoeken van de beste systemen, van de beste leveranciers, en durven te zeggen dat wij hierin de ruimste keuze van Vlaanderen aanbieden.


Verwarmend of enkel isolerend

Door de huidige energieprijzen, raden wij solar lamellen sterk aan, zeker voor baden die weinig of niet geïsoleerd zijn in de grond.  Solar lamellen hebben een zwarte onderzijde, en werken als zonnecollector op het water.  Ze kunnen bij zonnig weer het water tot 3 graden per dag opwarmen.  Bij sterk geïsoleerde baden is er daarom kans op overhitting in de zomer, en raden we daarom niet altijd solar lamellen aan.  Solar lamellen zijn compatibel met alle inbouwsystemen, en opbouwsystemen met omkasting. Voor opbouwsystemen zonder omkasting, zijn enkel de metallic solar lamellen geschikt.


PVC of Polycarbonaat

Solar lamellen zijn bij ons steeds in polycarbonaat, en voorzien van een extra UV bescherming (tri-extrusie).  Voor de non solar lamellen werken we met PVC, in diverse kleuren.  Beide soorten geven een gelijkaardige isolatie, maar verschillen dus in opwarmend vermogen.  Tevens is er een aanzienlijk prijsverschil, met polycarbonaat als duurste.  Duurzaamheid is voor beiden ongeveer 10 jaar.

herfstzeil-rolluik-zwembad

WINTERBESCHERMING ROLLUIK

Beschermt uw lamellenafdekking.

ProCover is de ideale oplossing om uw lamellenafdekking te beschermen tijdens de herfst en winter. Het beperkt het binnendringen van bladeren en vuil in het zwembad en beschermt tegen vlekken en UV-straling.


Is compatibel met alle rolluiken, behalve PVC solar, en zeer gemakkelijk te installeren.

AFDEKZEILEN

Vaak een ideale oplossing


Afdekzeilen zijn de ideale oplossing om een bad veilig en proper af te dekken.  Ze sluiten immers het wateroppervlak af van boordsteen tot boordsteen, waardoor het opvliegend vuil, zoals blaadjes, zand en takjes, niet in het contact komen met het water, en er ook terug af kunnen vliegen bij de minste wind.  Daardoor zijn deze systemen uiterst geschikt voor zwembaden in een bosrijke omgeving, of waar er grote bomen naast het zwembad staan.  

Onze veiligheidszeilen zijn steeds voorzien van aluminium staven, welke het zeil ondersteunen bij de overspanning.  Eens het zeil aangespannen, voldoen ze dan ook allemaal aan de strenge Franse veiligheidsnormen.  Als er iemand op het zeil valt, zal die persoon zelfs amper nat worden!  Deze stavenzeilen zijn dan ook bij de meeste veilige afdekkingen op de markt. 

Er zijn stavendekken om manueel open en dicht te doen, maar we hebben ook een uniek, geautomatiseerd systeem in ons gamma.  Hierdoor is er voor elk budget, wel een geschikt stavendek.   Er zijn dus veel voordelen aan een zeilafdekking.

Als nadeel is er voor sommigen het esthetische aspect, is er soms plaatsgebrek rondom het bad voor een goede installatie, en het feit dat elk zeil nog manueel dient opgespannen te worden aan de verankeringspunten.  Dit laatste is echter maar een werkje van amper 1 minuut.

afstandsbediening

Nieuw!

Oré afdekking voor kleine zwembaden. 

Oré Compact

AUTOMATISCH STAVENDEKZEIL

Deze veiligheidsafdekking met oprolmechanisme beschermt uw zwembad tegen alles wat van buitenaf kan komen, ongeacht het seizoen (vuil, UV, dode bladeren, stof.....)

Tevens biedt het complete veiligheid voor kinderen, dieren en volwassenen.
Het voldoet zelfs aan de strenge Franse norm NFP 90-308.

Het is geschikt voor bijna elk bad, vraagt geen grote werken en het oogt nog mooi ook.

Kortom; esthetisch, veilig en eenvoudig in gebruik...- Technologie en design aan een budgetvriendelijke prijs.
- Snelle montage, eenvoudig te gebruiken.
- Geschikt voor zwembaden tot 12 x 5 m.
- Kan voor alle vormen van zwembaden.
- Ondoorzichtig zeil beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling en algengroei.
- Snel te openen en te sluiten, mét afstandsbediening.
- Volgens de Franse veiligheidsnorm NFP 90-308.
- Betrouwbaar & duurzaam, 5 jaar garantie.
- Zonder rails mogelijk op vlakke ondergrond.
- Geen vaste electriciteitsaansluiting nodig dankzij de oplaadbare batterijen.
- Top zeil van Serge Ferrari, 700 g/m². In verschillende kleuren verkrijgbaar.

- Zonnepanelen voor automatisch opladen batterij in supplement mogelijk


Water Technics is de exclusieve importeur voor Belgïe & Nederland.

zeilafdekking kleine zwembaden
afdekking kleine zwembaden
stavendekzeil zwembad

STAVENDEKZEIL MANUEEL

Veilig, proper en strak van prijs!

Wij adviseren steeds een zwembad zo veel mogelijk afgedekt te houden als er geen gebruik van gemaakt word. UV-licht krijgt hierdoor geen kans, het zwembad zal hierdoor minder producten verbruiken en de kans op algvorming neemt ook af.  Al deze eigenschappen vindt u ook terug in een stavendekzeil. Een stavendekzeil is een proper, veilig en één van de meest economische manier van zwembadafdekkingen.


- Geschikt voor zwembaden tot 6 x 12 m 

- Ondoorzichtig zeil, het beschermt uw zwembad in alle seizoenen tegen vervuiling.

- Openen en sluiten nemen amper 2 minuten in beslag.

- Bediening standaard met manuele handzwengel, of met gemotoriseerde zwengel in optie.In Frankrijk moeten sinds 1 januari 2006 alle stavendekzeilen voldoen aan de veiligheidsnorm NF P 90-308 norm. Een stavenafdekking van bij ons voldoet hier steeds aan.


In deze norm zijn een aantal zaken opgenomen:

  • Het moet ontworpen zijn om onderdompeling te voorkomen van een kind jonger dan 5 jaar wanneer het is aangespannen.
  • Een kind mag niet onder het deken kunnen komen. Een zeildoek mag niet meer dan 10 cm tussen elke sluiting oplichten.
  • Het mag niets bevatten dat kinderen kan verwonden die proberen het te manipuleren, of het nu gaat om knippen, steken, vastlopen, verstikken of wurgen.
  • Het moet bestand zijn tegen de doorgang van een volwassene van 100 kg.
  • Bevestigingssystemen voor strandafdekkingen mogen geen letsel of vallen aan het kind veroorzaken. Ze mogen niet meer dan 25 mm boven het strand uitsteken.
  • Na te zijn geschokt met een gewicht van 50 kg, mag de verankeringsvoorziening op het strand niet worden beschadigd.
noppenfolie zwart

ZOMERZEIL

Een goed betaalbare manier van afdekken!

Een zomerzeil

Wilt u een zwembad op een betaalbare manier, isolerend afdekken? Dan is een noppenfolie een goede keuze.  Deze afdekkingen drijven op het water.  Er zijn verschillende uitvoeringen, echter volgen wij enkel nog de zwarte Geobubble variant.  Deze heeft reeds meermaals zijn uitstekende kwaliteiten bewezen, dus waarom voor minder gaan dan voor het beste? 

Let op! Dit zijn géén veiligheidsafdekkingen!


Een winterzeil

Het gebruik van een winterzeil wordt door ons niet aangemoedigd.  Elke standaard afdekking kan ook gebruikt worden in de winter.  Naast een noppenfolie, is elke andere afdekking ook veilig.  De noppenfolie kan in de winter veranderd worden door een stavendek.  Maar wij gaan voor toegankelijkheid van het bad, ook in de winter, waardoor men jaarrond kan genieten van het water.

overzicht zwembad afdekkingen

Klik op bovenstaande folder en bekijk ons geselecteerd afdekkingen gamma

Aarzel niet ons te contacteren met uw vragen, of voor vrijblijvend advies.