Water Technics
ZWEM CHLOORVRIJ
massagesproeier zwembad

Chloorvrij zwemmen? Het kan!

Ontdek hier het nieuwe zwembadwater.  Zwemmen ging nog nooit zo puur...

CHLOORVRIJ ZWEMMEN DANKZIJ SUGAR VALLEY OXILIFE

De voordelen:

U geniet van kristalhelder, zijdezacht zwemwater.

U geniet van een superieure waterkwaliteit zonder zorgen.

Aangenaam klimaat in en rond het zwembad.

Geen geur- of smaakhinder, oog- noch huidirritaties.


Hoe het werkt:

Tot voor enkele jaren was elke zwembadcomputer, die in stond voor de ontsmetting van het water, gebaseerd op het gebruik van produkten zoals chloor, of het aanmaken ervan, bijvoorbeeld zoutelektrolyse.

Bij de Sugar Valley Oxilife, gaan we geen producten aanmaken, maar laten we het water zichzelf ontsmetten.

chloorvrij-zwemmen

Water met een laag zoutgehalte (amper 1 g/l) heeft een zéér goede elektrische geleiding.  Wanneer dit water door een cel gestuwd wordt,

een cel waarin zich een sterk elektrisch veld bevindt, gaat de moleculaire samenstelling van het water H2O, splitsen in oxiderende radicalen.


Technische specificaties:
HYDROLYSE splitst watermoleculen (H2O) in H en O atomen waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze vrije radicalen vormen oxidanten die krachtiger zijn dan chloor: OH-(radicale hydroxide), O (atomaire zuurstof), O3 (ozon),H2O2 (waterstofperoxide) en O2 (zuurstof).
Het voordeel hiervan is dat deze radicalen binnen seconden desinfecteren en dan weer terugvallen in water; er worden dus geen schadelijke bijproducten geproduceerd zoals bij chloor.


Waarom de Sugar Valley Oxilife?
• Desinfectie met een minimum aan zout.
• De combinatie van hydrolyse en een laag zoutgehalte elektrolyse biedt maximale desinfectie.
• Zuivert water (H2O) met zijn eigen componenten H en O
• Desinfecteert sterker dan chloor.
• Slechts 1,5 gram zout per liter water..


Het gevolg... Water dat zichzelf ontsmet!
Wij combineren de Oxilife steeds met een UV lamp, om het proces nog te versterken, en de levensduur van de cel te verlengen.
Het enige product dat u met dit toestel nog verbruikt, is vloeibare pH Minus.  Een stabiele pH is wel minder van belang bij deze manier van waterbehandeling, als bij ontsmetting met chloor, maar toch is een ideale pH regeling tot nut voor een zacht gevoel te krijgen van het water en voor de kwaliteit te bewaren van uw ganse zwembadinstallatie.  
Het verbruik van pH Minus is echter beperkt, vaak tot amper 20 l per jaar.

UV-lamp-zwembad

De PURIQ water-zuiveraar rekent genadeloos af met schimmels, virussen, bacteriën en algen. De krachtige UV-C lamp doodt 24 uur per dag alles wat niet in uw water hoort. Zodanig dat chemicaliën nagenoeg overbodig zijn, met een besparing tot wel 80%.  Da’s helder, da’s zuiver!

HOE WERKT UV-C DESINFECTIE?

UV-C is onzichtbare elektromagnetische straling met een golflengte tussen de 100 en 280 nanometer. Deze golflengte valt net buiten het deel van het spectrum dat met het menselijk oog te zien is. De desinfecterende kwaliteiten van UV-C licht zijn er op gericht om het DNA van micro-organismen te beschadigen. Goede desinfectielampen produceren UV-C licht met een golflengte van 253,7 nanometer. Het DNA absorbeert de UV-C stralen, waarna een fotochemische reactie er voor zorgt dat de DNA-code wordt verstoord. Hierdoor wordt het micro-organisme onschadelijk gemaakt en kan het zich niet meer delen.


De voordelen van UV ontsmetting:

• Direct effect

• Werkt ook op bacteriën die chemisch resistent zijn (onder ander legionella)

• 100% veilig

• Milieuvriendelijk

• Lage operationele kosten

• Tot 80% minder chemische producten nodig