Water Technics
VERWARMING
voeten in zwembad-bovenaan

Uw zwembad verwarmen?

Uw zwembad zo lang mogelijk gebruiken met aangenaam warm water? Met een goede verwarming kan u uw zwembad al gebruiken vanaf de mooiste lentedagen tot ver in de nazomer, en zelfs jaarrond.

WARMTEPOMP

Haal de warmte uit de lucht!

warmtepomp

TOPKEUZE

Een zwembad warmtepomp is op dit moment hét meest effectieve en efficiënte systeem voor zwembadverwarming tussen april-oktober. De werking van een zwembad warmtepomp is grotendeels gebaseerd op een natuurkundig principe dat indien men een gas comprimeert tot een hogere druk, de temperatuur stijgt. Zwembad warmtepompen persen dus als het ware, de buitenlucht samen in een compressor, waarbij de warmte wordt afgegeven aan een inwendig gascircuit, die vervolgens de warmte terug afgeeft aan uw zwembadwater.  Simpel, doeltreffend, én goedkoop!


Omdat de systemen niet gebaseerd zijn op het verbranden van brandstoffen zijn warmtepompen erg milieuvriendelijk. Energie wordt namelijk gehaald uit het verplaatsen van warmte. Warmtepompen zijn tot wel 5 keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen! Een ander voordeel van een moderne warmtepomp is dat het bij lage buitentemperaturen nog steeds uw zwembad kan verwarmen. Hiermee kan u het zwemseizoen enorm verlengen. U kan voor weinig geld al heel vroeg in het seizoen van uw zwembad beginnen genieten!

SOLARLAMELLEN

Gratis warmte uit uw afdekking!

solarlamellen

Eén van de mooiste manieren om uw zwembad af te dekken en gelijk ook te verwarmen is door middel van een solar lamellendek. Een lamellendek komt met een hoop voordelen. Zo is het zwembad veilig afgedekt voor kinderen en huisdieren, houdt het de warmte van het water in het zwembad en ligt uw zwembad er steeds mooi bij, open of gesloten.

 

Naast reguliere lamellen, die isolerend werken, zijn er ook solarlamellen die het water mee opwarmen. De lamellen zijn voorzien van een zwarte onderkant en transparante bovenkant welke ervoor zorgen dat de warmte van de zon optimaal wordt versterkt, en de warmte aan het water wordt afgegeven. Omdat u de hele oppervlakte van het zwembad benut, is een verwarmend lamellendek in de zomer vaak meer dan voldoende om het zwembad op een aangename temperatuur te houden. Solar zonnelamellen zijn een milieubewuste keuze voor de verwarming van uw zwembad.

WARMTEWISSELAAR

Warmte voor heel het jaar!

warmtewisselaar

Net zoals een huis kan u ook uw zwembad via de cv installatie verwarmen.  U bent zeker van warm water, maar moet daarvoor wel energie opwekken.  Daardoor is verwarmen met een warmtewisselaar iets duurder in gebruik. In tegenstelling tot een warmtepomp, zonneverwarming of solarlamellen, kan u met deze verwarming wel het gehele jaar door zorgen voor een warm zwembad.  Ideaal dus om jaarrond te genieten!


De meeste warmtewisselaars staan aangesloten op uw huisverwarming, als zijnde een radiator. Heet water wordt vanuit de ketel geleidt naar de warmtewisselaar waar deze door kleine buisjes verdeelt wordt. In plaats van warmtewisseling via de lucht gaat dat in een warmtewisselaar voor uw zwembad van water op water. Uw koude zwemwater wordt namelijks langs deze warme buisjes gevoerd waardoor het zwemwater opwarmt.

Er zijn ook elektrische warmtewisselaars.  Deze zijn vaak handig in een poolhouse, waar men moeilijk geraakt met leidingen vanuit de huisinstallatie.  Heeft u overschot aan elektriciteit van uw zonnepanelen?  Dan is dit misschien iets voor u.

Deze systemen worden vaak in combinatie met een warmtepomp geplaatst, 's zomers werkt de warmtepomp, tijdens het koude seizoen neemt deze installatie over.

GASVERWARMING

Een warmtepomp op gas, uniek op de markt!

warmtepomp op gas

Een gasketel, met het uitzicht en installatiegemak van een warmtepomp, eenvoudig te bedienen, van de laatste generatie, dat is de Pentair MasterTemp® High Performance.

MasterTemp verwarmingsautomaten staan bekend om de beste energie-efficiëntie in hun klasse en lage emissiewaarden, zelfs tijdens het snel verwarmen van uw zwembad.

Ze hebben een uitzonderlijk compact ontwerp voor zo'n krachtige verwarming en bieden jaar rond een garantie op warm water in uw zwembad of jacuzzi. De bedieningselementen zijn intuïtief en gebruiksvriendelijk. MasterTemp kachels zijn ook ontworpen voor een superstille werking om ten volle te genieten.  Op elk moment, op elke temperatuur, van uw warme oase.


Kortom; snel, efficiënt, compact, geruisloos, veilig en milieuvriendelijk.

ZONNEVERWARMING

De warmte van de zon is altijd gratis!

zonneverwarming zwembad

Zonder twijfel is de warmte van de zon nog altijd de goedkoopste manier om uw zwembad te verwarmen.  Het nultarief aan stookkosten is dan ook de grote troef van zonneverwarming.

Enkele nadelen zijn echter dat er geen opwarming is wanneer de zon niet schijnt, er aanzienlijke  plaats wordt ingenomen, en de installatiekost soms een hele investering is.   

 

 

Er zijn vele zonnecollectoren op de markt, echter wij werken enkel met de zonnepanelen Speck Badu BK. Dit omwille van hun duurzaamheid en zéér hoog rendement.

Deze stevige paneelcollectoren plaatsen snel, zijn uitermate UV- en vorstbestendig, en dankzij de Speck Badu Logic sturing voor de zonneverwarming, rendeert uw installatie ten allen tijde.

 

Vraag vrijblijvend advies, wij staan steeds voor u klaar