Water Technics
ZWEMVIJVERS
zwemvijver (13)

Een natuurbad?

Het ganse jaar schoonheid en plezier!

Steeds meer mensen kiezen voor de natuurlijke schoonheid van een zwemvijver.

Zwemmen in zuiver water zonder chloor of andere chemicaliën.

Heerlijk om in te zwemmen, maar ook prachtig om naar te kijken.

We hebben de 5 types even op een rijtje gezet.

vijver

TYPE I

PUUR NATUUR


Deze zwemvijver biedt een rijke natuurervaring, met een diverse verscheidenheid aan flora en fauna. Bij dit type komt geen filtertechniek aan te pas, maar er kan gebruik worden gemaakt van een kleine waterval, springbron of waterattractie.


Het is normaal dat het water met periodes troebel is (zoals ook in de natuur het geval is), maar over het algemeen is het water helder. Er zijn geen, of weinig, energiekosten en het onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting, schoonmaken van de bodem). De wanden van dit zwemvijvertype worden niet vrijgehouden van algen of biofilm. Het gebruik van bacteriën is sterk aanbevolen om het onderhoud te verminderen en de waterkwaliteit in het algemeen te verbeteren.

zwemvijver

TYPE II
NATUURLIJK


Type II is vrijwel gelijk aan Type I, met het verschil dat hierbij een beetje techniek wordt gebruikt. Het water is overwegend helder met een gering energieverbruik.


Bepaald onderhoud wordt periodiek gedaan (snoeien van beplanting) en het regelmatige onderhoud kost weinig moeite (schoonmaken van de skimmer). Voor het technisch onderhoud worden er skimmers, zeefbochtfilters en eventueel UV-C ingezet. Natuurlijke zwemvijvers bieden een intense natuurlijke zwemervaring.

bio zwembad

TYPE III
HELDER


Dit type zwemvijver biedt een natuurlijke ervaring, goede plantgroei en een diversiteit aan fauna.


De zorgvuldig uitgekozen techniek zorgt het hele jaar door voor helder water. Toegepaste technieken: bodemdrains, skimmers, zeefbochtfilters, beadfilters en UV-C. Onderhoud wordt periodiek uitgevoerd (snoeien van beplanting). Daarnaast is regelmatig onderhoud noodzakelijk (bijvoorbeeld het backwashen van de filter). Heldere zwemvijvers bieden een fijne natuurlijke ervaring in helder zwemwater.

TYPE IV
KRISTALHELDER

zwemvijver Hybride

Geniet van zwemmen in natuurlijk water met (beperkte) flora en fauna, mogelijk gescheiden van het zwemgedeelte. Dit type zwemvijver wordt ook wel ‘Hybride’ genoemd.


De constructie en de filtertechniek van deze zwemvijver garanderen het hele jaar door kristalhelder zwemwater. Energiezuinige pompen lopen gedurende het seizoen 24/7. Het zwemseizoen kan gemakkelijk worden verlengd door gebruik te maken van warmtepompen. Regelmatige verzorging en onderhoud is noodzakelijk. Kristalheldere zwemvijvers bieden een biologische zwemervaring.

ecologisch zwembad

TYPE V
BIOPOOL


Dit type ziet eruit als een traditioneel zwembad, maar er wordt gebruik gemaakt van de filtertechniek van een zwemvijver.


Daarnaast worden er voedingsstoffen onttrokken (fosfaatfilters), eventueel aangevuld met hydrolyse/ionisatie. Biopools maken geen gebruik van plantenzones. De bodem en wanden kunnen worden schoongemaakt met een zwembadrobot.

Door speciale filtertechnieken hebben algen geen kans en geniet u van heerlijk helder zwemwater in uw eigen natuurbad. Uw zwemvijver is het perfecte rustpunt in uw tuin. Voor de filtering van het water worden geen chemicaliën gebruikt, dus u profiteert van het meest natuurlijke zwemwater.

filtertechnieken
microbe-lift

Een ZWEMVIJVER bestaat uit twee gedeeltes: het zwemgedeelte en de regeneratiezone. In de regeneratiezone wordt het zwemwater op unieke biologische wijze gefilterd, zonder gebruik van chemicaliën. De planten in de regeneratiezone worden onder water gescheiden van het zwemgedeelte, zodat u geen plantenresten in uw zwemwater krijgt. Maar optisch vormt het één geheel, waardoor uw zwemvijver met haar speels gevormde oevers perfect in uw tuin past.


Optisch een zwembad, maar met de unieke filteringstechnieken van een zwemvijver: dat is een NATUURBAD. In principe functioneert een natuurzwembad net zoals een bergmeer. Het water wordt gefilterd zonder chemicaliën, waardoor u geniet van zuiver, helder water. Dat lukt door middel van een speciaal filter, dat de voedingsstoffen uit het water bindt. Op die manier krijgen algen geen kans om zich te ontwikkelen.


Liever geen regeneratiezone maar wel glashelder water. Dan raden wij u een BIOPOOL aan met een fosfaatfilter voor de natuurlijke zuivering van het water. Door de unieke combinatie van de beproefde componenten uit het zwemvijversysteem minimaliseren we het stroomverbruik en optimaliseren we de zuivering van uw zwemwater. In combinatie met een onafhankelijk functionerende zwembadrobot heeft u zo op elk gewenst moment het schoonste en meest natuurlijke zwemwater tot uw beschikking.

Als ondersteuning bieden wij de producten  van MICROBE-LIFT aan. Zo geniet u van uw natuurbad met heerlijk, helder water.

zwemvijver op maat

Een (zwem)vijver op maat?


Afwerking met polyester of Eco Finish in meer dan 10 kleuren!

Filtratie met biofilter of externe beadfilter, verwarming, verlichting, volledig naar wens.


De kwaliteit van een zwembad, het natuurlijke van een zwemvijver... Ook dat is Water Technics!


Graag meer info? Neem contact met ons op, wij helpen u graag.